SOCIAL MEDIA


ΕΥΒΟΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Χαλκίδας, για παράνομα τσιγάρα

Συνελήφθησαν, χθες Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συνελήφθησαν, χθες Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο άτομα, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω εντοπίσθηκαν έξωθεν αποθήκης, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (285) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (14) κιλών & (250) γραμμαρίων και

• (3.900) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία περιείχαν συνολικά (78.000) σιγαρέτα.
Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & αλλοδαπών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πηγή: eviaportal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την ΕΥΒΟΙΑ

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις από τον Κόσμο
ΕΥΒΟΙΑ

Επένδυση μαμούθ αιολικών πάρκων στην Εύβοια

Ακόμα μια νέα επένδυση μαμούθ έρχεται να προστεθεί στην Εύβοια

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Ακόμα μια νέα επένδυση μαμούθ έρχεται να προστεθεί στην Εύβοια. Ως γνωστόν η Εύβοια αποτελεί μεγάλο “μαγνήτη” για έργα ΑΠΕ, και ειδικά για αιολικά πάρκα, ενώ σημαντικοί ενεργειακοί και όχι μόνο παίκτες έχουν στραφεί προς αυτή.

Ένας εξ αυτών είναι και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα αιολικό πάρκο ισχύος 450.6 MW στη Βόρεια-Κεντρική και Νότια Εύβοια διπλασιάζοντας έτσι την υφιστάμενη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 450.6 εκατομμύρια ευρώ και οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν 182 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η εταιρία επιδιώκει τη δημιουργία 8 αιολικών πάρκων στην Εύβοια τα οποία θα αποτελούνται από 104 ανεμογεννήτριες ισχύος 4.2 MW έκαστη. Μάλιστα η κατανομή των αιολικών πάρκων οριοθετείται ως εξής:

Βόρεια-Κεντρικη Εύβοια: 4 αιολικά πάρκα, και Νότια Εύβοια: 4 αιολικά πάρκα

Οι αιολικοί σταθμοί και τα συνοδά υποστηρικτικά έργα υπάγονται διοικητικά στους Δήμους Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μάλιστα στόχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι η γρήγορη αδειοδότηση και ολοκλήρωση του παραπάνω έργου ΑΠΕ καθώς έχει ήδη κάνει αίτηση για την υπαγωγή του στο ειδικό καθεστώς των “Στρατηγικών Επενδύσεων”. Η πρόταση έχει ήδη τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση και η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 23 Ιανουαρίου.

Εφόσον η ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάρει την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, τότε το έργο της θα μπει σε μία fast track διαδικασία καθώς τα αιολικά πάρκα θα υπαχθούν στον ειδικό αναπτυξιακό νόμο 3894/2010.

Οι συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες οριοθετείται το έργο είναι οι εξής:
Βόρεια-Κεντρική Εύβοια: Πυρκαγιά, Κάμπλος, Όλυμπος και Γκράβες Νότια Εύβοια: Τσούκκα-Δεμενίτη, Πυργάρι, Ντελίβια-Μύτικιας και Χρουσή

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντός της πρότασης που έχει καταθέσει στο Enterprise Greece τονίζει ότι στις παραπάνω θέσεις ς δεν προβλέπεται η ανάπτυξη αστικών χρήσεων, καθώς πρόκειται κυρίως για δασικές εκτάσεις για τις οποίες υπάρχει συμβατότητα ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων σύμφωνα με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ.

Επιπλέον, ιδιαίτερη βάση δίδεται στο γεγονός ότι η επένδυση η εναρμονίζεται πλήρως με την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, διότι καθώς αποτελεί πόλο έλξης αξιόπιστων διεθνών επενδυτών, υποστηρίζει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα και του Green Dealτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, προστατεύει το περιβάλλον, στηρίζοντας δυναμικά την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και συμβάλλοντας στο στόχο της πλήρους απολιγνιτοποίησης μέχρι το 2028.


  • Πηγή: eviaportal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Διπλασιασμός κρουσμάτων στην Εύβοια-Τι λέει ο Κελαϊδίτης

Διπλασιασμό των κρουσμάτων παρουσιάζει η Εύβοια

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Διπλασιασμό των κρουσμάτων παρουσιάζει η Εύβοια μετά τις γιορτές, γεγονός που ανησυχεί τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Κελαϊδίτη, οι δήμοι που μέχρι στιγμής έχουν πρόβλημα είναι των Διρφύων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων.

Στην Εύβοια είναι σε καλά επίπεδα ο γενικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.
Εάν οι αρχές δουν ότι ο αριθμός αυτός γίνεται επιθετικός και δεν μειώνεται τότε θα εξεταστεί το σενάριο ενός γενικευμένου λοκ ντάουν.

 


  • Πηγή: tvstar.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Νικολάου (Τσελέντη)

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Κάθε χρόνο στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος έχει καθιερώσει να επισκέπτεται την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, όπου με αφορμή τα ονομαστήρια της Καθηγουμένης Μακαρίας Μοναχής και την 46η (για εφέτος) επέτειο από την κοίμηση του μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη), ο οποίος εκοιμήθη την 19η Ιανουαρίου 1975, τελεί την Θεία Λειτουργία και το αρχιερατικό μνημόσυνο.

Ωστόσο, εφέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων, που ισχύουν στη χώρα μας κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, ο Σεβασμιώτατος δεν μετέβη στην Ιερά Μονή, αλλά τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού Προκατόχου του κυρού Νικολάου και της πρώτης Καθηγουμένης της νέας αδελφότητας Μοναχής Μακαρίας Μητσοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Δίρφυς Ευβοίας: Εικόνες από drone που κόβουν την ανάσα

Το οδικό δίκτυο είναι ήδη καθαρό

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Το eviathema.gr βρέθηκε σήμερα Τρίτη 19/01 στην μαγευτική Στενή Ευβοίας και κατέγραψε από ψηλά με την βοήθεια drone εξοπλισμού την καλυμμένη με χιόνι Οροσειρά της Δίρφυς.

Εικόνες που σου κόβουν την ανάσα λες και βλέπει κάποιος κινηματογραφική ταινία. Ένα απίστευτο παρθένο φυσικό στολίδι  της κεντρικής Εύβοιας που θα πρέπει να επισκεφθούν όλοι.

Το οδικό δίκτυο είναι ήδη καθαρό με την φροντίδα των Μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία εργαζόταν όλες αυτές τις ημέρες ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το eviathema.gr:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Η Σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στη Χαλκίδα

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 το πρωί στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ετελέσθη, τηρουμένων των νέων μέτρων υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό covid-19, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας, τους Πρεσβ. Γεράσιμο Βασιλόπουλο-Εφημέριο της Ενορίας Θεολόγου Διρφύων και Αθανάσιο Σάλιαρη-Εφημέριο της Ενορίας Κάτω Στενής Διρφύων και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας αναφορά στις προσωπικότητες των δύο Αγίων, Αθανασίου και Κυρίλλου, στη συμβολή τους στη διδασκαλία και την ιστορία της Εκκλησίας μας, αλλά και στα αθλήματα των διωγμών, των συκοφαντιών και των παθημάτων που υπέστησαν από τους εχθρούς της ορθής χριστιανικής Πίστης.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πανήγυρη της δεύτερης έδρας της Ι. Μητροπόλεως, της Ιστιαίας, η οποία τιμά ως πολιούχο τον Άγιο Αθανάσιο και κάθε χρόνο ο Ποιμενάρχης μας με τον ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και τον ευσεβή Λαό της περιοχής συνεορτάζουν με λαμπρότητα τον προστάτη τους, γεγονός που φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της κακοκαιρίας, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη-προηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ, για τον οποίο ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια και κατόπιν συνεχάρη τον προϊστάμενο της Ενορίας, Αρχιμ. Συμεών, διότι, ως αδελφός της Ι. Μονής του Οσίου Δαυΐδ, τηρεί το μοναστηριακό τυπικό στην Ενορία της πολιούχου, τελώντας συχνά ιερές αγρυπνίες και παραθέτοντας πάντοτε εόρτια κόλλυβα στις μνήμες των Αγίων.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Ιωάννης Φαφούτης-Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Ιεροψάλτης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ οι ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

Παράλληλα, στην πόλη της Ιστιαία και συγκεκριμένα στον Ι. Ναό του πολιούχου της Αγίου Αθανασίου, ετελέσθησαν ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Χαιρόπουλο με τον προβλεπόμενο αριθμό εκκλησιαζομένων (1 άνθρωπος/25τ.μ.) παρόντος και του Δημάρχου Ιστιαίας κ. Ιωάννη Κοτζιά, ενώ, λίγο πριν την απόλυση ο π. Γεώργιος ανέγνωσε την ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας ενώπιον της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Τρίτη 19/1 στο δήμο Κύμης Αλιβερίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Δ.Ε Κύμης

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τα σχολεία δημοτικά και νηπιαγωγεία λόγω της κακοκαιρίας θα λειτουργήσουν ως εξής :

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Δ.Ε Κύμης, Δ.Ε Κονιστρών και Οχθωνιάς.

Στις 10:00 η ώρα θα ανοίξουν τα σχολεία Ταμυναίων, στη Δ.Ε Αυλώνως και Δ.Ε Δυστίων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων την Τρίτη 19/1/21

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 τα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 τα σχολεία στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων

Έχοντας υπ’ όψιν:

1) Το άρθρο 75 § 1 περίπτ. στ´ υποπερίπτ. 27 του Ν.3463/2006, όπως συμπληρώθηκε με το εδάφιο 27 της § 4 του άρθρου 94 του Ν.3852/2010,

2) Την § 1 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.

3) Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ. 201/1998, όπως ισχύει.

4) Το γεγονός ότι επικρατεί έντονη χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες  και παγετός τις πρωινές ώρες.

5) Το γεγονός ότι υπάρχουν μεταφορές μαθητών στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας και για λόγους ασφάλειας των μαθητών μας.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

1). Τη διακοπή μαθημάτων, για την Τρίτη  19 /1/2021, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία και  Δημοτικά Σχολεία).

2). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας, τα μαθήματα θα γίνονται με ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες της και τις σχετικές ενέργειες των διευθύνσεων των οικείων σχολικών μονάδων.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων

Γεώργιος Ψαθάς


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Λίγο χιόνι στην κορυφή του Αη Νικόλα έπεσε στα Στύρα

Η επέλαση της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία “Λέανδρος”

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Η επέλαση της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία “Λέανδρος” από το νησί της Εύβοιας ήταν σε πολλά σημεία (Κεντρική-Βόρεια Εύβοια) πολύ έντονη.

Στην περιοχή των Στύρων της Νότιας Εύβοιας ο “Λέανδρος” έφερε τσουχτερό κρύο, βροχή-χιονόνερο και λίγα χιόνια που πασπάλισαν την κορυφή του Αη Νικόλα στην πύλη των Αρμένων.

Τα σημεία που έπεσε αρκετό χιόνι στη Νότια Εύβοια ήταν στην περιοχή της Κούρθας (μετά την διασταύρωση Πόρτο Λάφια όπου είχε φροντίσει ο Δήμος Καρύστου και ο δρόμος παρέμεινε ανοικτός) και φυσικά στην Όχη σε μεγάλο υψόμετρο.

Από το καταφύγιο των ψαράδων στα Νέα Στύρα βλέπουμε πολύ λίγο χιόνι ψηλά στον Αη Νικόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Στη Βουλή η τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Βόρειας Εύβοιας

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, που αφορά την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας.

Στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου, αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με προτάσεις Δημοτών του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σχετικά με εναλλακτικές μορφές παροχής υπηρεσιών στους ταξιδιώτες, ο ιαματικός τουρισμός της εν λόγω Λουτρόπολης, καθώς και το ψυχαγωγικό του μέρος είναι το ζητούμενο, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Η χωροθέτηση, επίσης, η χάραξη και η σήμανση των μονοπατιών του Τελέθριου Όρους μπορούν να προωθήσουν τον αλπινισμό, την παραδοσιακή αναρρίχηση και την τεχνική κατάβαση σε δύσκολα σημεία του. Προωθητικά για τον τουρισμό θα μπορούσε να λειτουργήσει και η αντίστοιχη ενημέρωση ιστορικού περιεχομένου στα σημεία, που είναι πλησίον της περιοχής, όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία του Αρτεμισίου. Πτυχές μιας ουσιαστικής και επικείμενης τουριστικής προβολής της Βόρειας Εύβοιας θα μπορούσαν να θεωρηθούν και η ανάπτυξη του ιστορικού, του θρησκευτικού, του συνεδριακού αλλά και του αλιευτικού τουρισμού της, παράλληλα με τον καταδυτικός τουρισμό. Ως κατεξοχήν περιοχές για τους λάτρεις της κατάδυσης ενδείκνυνται οι Ροβιές, οι Ωρεοί και τα Λιχαδονήσια. Στο χώρο των δύο πρώτων, ο υποθαλάσσιος επισκέπτης θα μπορούσε να δει τα αποτελέσματα του φοβερού σεισμού, ο οποίος δημιούργησε το ρήγμα της Αταλάντης αλλά και το τεράστιο για την περιοχή τσουνάμι. Αυτό καταπόντισε, όπως γνωρίζουμε, τμήμα της ξηράς και ειδικά, την πόλη των αρχαίων Ροβιών αλλά και το παραθαλάσσιο τείχος των Ωρεών, με εκατοντάδες οικίες, το 426 π.Χ., βάσει της σχετικής εξιστόρησης του εν λόγω κατακλυσμού από τον Θουκυδίδη και τον Στράβωνα. Στα δε Λιχαδονήσια, εκτός από τις εικαστικές επινοήσεις της φύσης στον πλούσιο βυθό τους, ο καταδύτης μπορεί να απολαύσει και ενδιαφέροντα ναυάγια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιο σχεδιασμό και σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού να αναπτυχθούν και να προωθηθούν, υπέρ της τουριστικής ανάδειξης της Βόρειας Εύβοιας;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΥΒΟΙΑ

Εντολή Ραβιόλου και Περιφέρειας να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος Καρύστου-Χαλκίδας

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Δήμου Καρύστου

Τελευταία ενημέρωση:

| Πρώτη καταχώρηση:

Συντάκτης:

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Δήμου Καρύστου και ιδιώτες με εντολή του Δημάρχου Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλου και τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε να κρατηθεί ο δρόμος Καρύστου Χαλκίδας ανοικτός από το χιόνι που έχει πέσει στην περιοχή της Κούρθας.

Επίσης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέστειλε αλατιέρες στο Δήμο Καρύστου όπου έριξαν αλάτι σε σημεία του οδοστρώματος που ήταν επικίνδυνα να πιάσουν πολύ πάγο.

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία γίνεται κανονικά και ο δρόμος είναι ανοικτός.


  • Εικόνες: Παναγιώτης Παπαχρήστος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!