17.2 C
Εύβοια
Τετάρτη Οκτώβριος 28 2020
Evia Plan
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΓΟΣΕ: «Τρέχει» έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων το επόμενο τρίμηνο

Τη δημοπράτηση έργων με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ και την υπογραφή συμβάσεων για σιδηροδρομικές εργασίες άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει η ΕΡΓΟΣΕ τους επόμενους τρεις μήνες.

Το μεγαλύτερο από τα έργα που θα δημοπρατήσει η εταιρεία αφορά στην κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από τη Ροδοδάφνη έως το Ρίο, προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από την κατασκευή της επιδομής, ο ανάδοχος που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα αναλάβει και την εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τηλεδιοίκησης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Το δεύτερο μεγαλύτερο έργο που θα δημοπρατήσει η εταιρεία τις επόμενες 100 ημέρες αφορά στην αναβάθμιση της γραμμής Λάρισα – Βόλος, με την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και συστημάτων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και τηλεπικοινωνιών. Το έργο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα επιτρέψει την κυκλοφορία περισσότερων τρένων με μεγαλύτερη ασφάλεια στη γραμμή μήκους 61 χιλιομέτρων, αναμένεται να δημοπρατηθεί έως το τέλος του μήνα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο της εγκατάστασης συστήματος σηματοδότησης στη γραμμή Ειδομένη – Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό 46 εκατομμυρίων ευρώ.

«Λίφτινγκ» στον σταθμό Λαρίσης

Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του πρώτου από τα συνολικά δύο έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας (σταθμός Λαρίσης). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου που θα κοστίσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, θα κατασκευαστούν τρεις νέες αποβάθρες για την εξυπηρέτηση των επιβατών. 

Προβλέπεται επίσης και η κατασκευή μίας μεγάλης υπόγειας διάβασης πεζών, η οποία θα συνδέει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό με τον σταθμό Λαρίσης του μετρό. Η νέα υπόγεια διάβαση πεζών θα συνδέει με κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες τις συνολικά έξι αποβάθρες που θα υπάρχουν στο σταθμό όταν ολοκληρωθεί το έργο, ενώ προβλέπεται στον ίδιο χώρο να κατασκευαστούν και 20 εμπορικά καταστήματα. 

Η εργολαβία περιλαμβάνει και την τοποθέτηση νέας σήμανσης στις εισόδους και εξόδους του σταθμού, στις τρεις νέες αποβάθρες, στις υπόγειες πεζοδιαβάσεις, στις σκάλες και στους ανελκυστήρες. Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει επίσης να κατασκευάσει και αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων των σιδηροδρομικών γραμμών αλλά και στις νέες αποβάθρες. 

Συμβάσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2020

Μεταξύ των συμβάσεων που θα ενεργοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες είναι και εκείνη για το πολύπαθο έργο της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη, η οποία έπειτα από απόφαση του ΣτΕ θα αναταθεί στην εταιρεία Μυτιληναίος.

Για την κήρυξη προσωρινού αναδόχου, η οποία αναμένεται εντός του επόμενου μήνα, θα πρέπει η εταιρεία να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα με την αποστολή της σύμβασης αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΓΟΣΕ περιμένει τη δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ πριν προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες για τη δρομολόγηση του έργου, το οποίο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου 36 μηνών.

Έως το τέλος του μήνα θα υπογραφεί και η σύμβαση αξίας 27 εκατομμυρίων ευρώ για τις υπολειπόμενες εργασίας στο ίδιο τμήμα (Κιάτο – Ροδοδάφνη), οι οποίες αφορούν στην ολοκλήρωση κατασκευής της γραμμής, σε έργα στις σήραγγες και στην εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η σύμβαση για την ολοκλήρωση της σύγχρονης γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Δομοκός με αξία 21 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και να υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση 15 εκατομμυρίων ευρώ για το σημαντικό έργο της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος των Σεπολίων.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο στα Σεπόλια, το οποίο είναι σε εξέλιξη, θα τεθεί σε λειτουργία νέα, τετραπλή σιδηροδρομική γραμμή σε μήκος 2,4 χιλιομέτρων.

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει από την έξοδο του Σταθμού Λαρίσης και θα φτάσει έως τις Τρεις Γέφυρες, ενώ περίπου 1.500 μέτρα του αναβαθμισμένου δικτύου θα είναι υπόγεια.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΠΑΣ (economistas.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurogroup: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Markella Anastasiou

Η Κατερίνα Στικούδη με ένα ιδιαίτερο styling στα μαλλιά που ταλαιπωρούνται

Markella Anastasiou

Αχαρνές: Βρέθηκε το 10χρονο κορίτσι – Στην αγκαλιά της μητέρας της η Ιωάννα

Markella Anastasiou

Έκτακτη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα για το Oruc Reis

Anna Makridi

Επέστρεψε στα καθήκοντα του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετά από νευροχειρουργική επέμβαση στην Αθήνα

Anna Makridi

Προκλήσεις χωρίς τέλος από την Τουρκία: Νέα Navtex για το Oruc Reis

Anna Makridi

Η Ελλάδα αναβαθμίζει την Πολεμική της Αεροπορία

Markella Anastasiou

Η Σάρον Στόουν με το νέο της κούρεμα στα 62 γύρισε τον χρόνο τρεις δεκαετίες πίσω

Markella Anastasiou

Φ. Αραμπατζή: Επιδιωκόμενη ευκαιρία η κατοχύρωση ως ΠΓΕ του ελληνικού μεταξιού

Markella Anastasiou

Έκτη νεκρή στον Εχίνο – Τα 189 έφτασαν τα θύματα του κορωνοϊού

Markella Anastasiou

Πρωτιά Ζάεφ στις εκλογές στα Σκόπια

Markella Anastasiou

«Μαύρο» καλοκαίρι για τους επαγγελματίες του τουρισμού – Απώλειες 10 δισ. ευρώ

Markella Anastasiou
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!