16.7 C
Εύβοια
Κυριακή Νοέμβριος 1 2020
Evia Plan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση που θα κρίνει το ύψος των ποινών

Η καθοριστική απόφαση του δικαστηρίου μετά την ετυμηγορία του επί της ενοχής θα ανακοινωθεί σήμερα το πρωί, οπότε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της πολύωρης διάσκεψης του, για τα ελαφρυντικά.
 
Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί οπότε, εκτός απροόπτου συμβάντος, η κ. Λεπενιώτη θα αναγνώσει την κρίση του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν λόγοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων.
 
Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της κομβικής σημασίας απόφασης του για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν.
 
Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά αν κρίνει ότι η προσωπικότητα, τα εγκλήματα και η μορφή της δράσης των καταδικασθέντων αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας. Κάτι τέτοιο, εκτιμάται από πολλούς νομικούς ότι δεν είναι απίθανο στην περίπτωση των επτά καταδικασθέντων για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση έχουν διαρκή δράση από το 2008 έως και το 2013.
 
Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.
 
Στη σημερινή διαδικασία έχει ανακοινώσει ότι θα παραβρεθεί ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει ζητήσει και συγκέντρωση σε συμπαράσταση του έξω από το Εφετείο. Εντός του δικαστηρίου ο καταδικασθείς δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτήν την φάση της δίκης.
 
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.
 
Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Πακιστανοί που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό 20χρονης

Dora Ioannou

Σε Αθήνα και Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα ο Στόλτενμπεργκ

Anna Makridi

Δικαστής του ΣτΕ θετικός στον κορωνοϊό

Vaso Laskari

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία – Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση

Markella Anastasiou

Μην πυροβολείτε τον Τραμπ

Vaso Laskari

Ανοίγουν τις πύλες τους τα πανεπιστήμια με κανόνες, αλλά και προβληματισμούς

Anna Makridi

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια και δωρεάν πάγιο – Από πότε θα ισχύουν

Dora Ioannou

Αναβάλλονται τα ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ της Λέσχης Δειπνοσοφιστών στα Στύρα Ευβοίας

Vaso Laskari

Μάγδα Φύσσα: Δικαιωθήκαμε, ο Παύλος τα κατάφερε

Vaso Laskari

ΣΥΡΙΖΑ: Σταλινικού Τύπου Παλαιοκομματικός Οργανισμός

Zeta Oikonomou

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα – Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού

Dora Ioannou

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Ποιες είναι οι ποινές

Markella Anastasiou
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!