12 C
Εύβοια
Νοέμβριος 24 2020 | 17:07
Evia Plan
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Στηρίζουμε την πράσινη ανάπτυξη

Με αυξημένη συμμετοχή που κάλυψε περισσότερο από το 1/3 της καθαρής νέας χρηματοδότησης προς τον ΑΔΜΗΕ, η Alpha Bank ήταν μία εκ των τεσσάρων τραπεζών που στήριξαν την πρόσφατη έκδοση του νέου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 400 εκατ. ευρώ προς την εταιρία, δίνοντας νέα ώθηση στο πράσινο επενδυτικό της πρόγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Το γεγονός αυτό συνιστά απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στις θετικές προοπτικές του ΑΔΜΗΕ και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της πατρίδας μας», επισημαίνει ο ΓενικόςΔιευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank Ιωάννης Ε. Εμίρης, επικεφαλής της έμπειρης ομάδας στελεχών που διαχειρίζονται την «άριστη», όπως τη χαρακτηρίζει, «σχέση συνεργασίας της τράπεζας με τον ΑΔΜΗΕ από το πρώτο έτος ίδρυσής του έως και σήμερα». «Η συμμετοχή μας στο νέο κοινοπρακτικό δάνειο επιβεβαιώνει παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η Alpha Bank σε βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι αυτοί της ενέργειας και των υποδομών».

Οι πράσινες επενδύσεις στο επίκεντρο

Η πρόσφατη έκδοση του κοινοπρακτικού δανείου προς τον ΑΔΜΗΕ ανέδειξε αφενός την ετοιμότητα των τραπεζών να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ισχυρή και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση σε αναπτυξιακά έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομία -όπως η ανάπτυξη του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας- αφετέρου την ισχυρή τους δέσμευση στην πράσινη ανάπτυξη.

Τα επενδυτικά κριτήρια του μέλλοντος είναι «πράσινα», όπως εξηγεί ο κ. Εμίρης. «Έχοντας τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής στον πυρήνα των επενδυτικών μας επιλογών, στηρίζουμε σχέδια που ενισχύουν την πράσινη ανάπτυξη, διασφαλίζουν την αειφορία, προστατεύουν το περιβάλλον και παρέχουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Bank, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, χρηματοδοτεί επενδύσεις που προωθούν την περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη όπως -ενδεικτικά- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κτιριακές εγκαταστάσεις / υποδομές με υψηλέςπροδιαγραφές στην πιστοποίηση κατά LEED (Leadershipin Energy Environmental Design), έργα διαχείρισης αποβλήτων κ.ά. Παράλληλα μέσω της θυγατρικής του Ομίλου Alpha Ventures, επενδύει σε εταιρίες που συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και προωθούν την καινοτομία, ενώ η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. ακολουθεί ολοκληρωμένη επενδυτική διαδικασία, συμμετέχοντας ήδη από το 2018, στο κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων (United Nations’Principles for Responsible Investments UNPRI).

Πηγή: economistas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η έναρξη των επαφών με την Τουρκία

adesmeftos

ΟΠΑΠ: Υπερκαλύφθηκε κατά 3 φορές η έκδοση για το ομόλογο, στο 2,1% το επιτόκιο

adesmeftos

Με τραπεζικό ντόμινο απειλεί ο Ερντογάν

adesmeftos

Ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία: Με μάσκες όλα τα παιδιά

adesmeftos

Κορωνοϊός: 267 νέα κρούσματα και 7 απώλειες σε ένα 24ωρο

adesmeftos

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

adesmeftos

Γαλλία: Ζητά μέτρα κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο της ΕΕ

adesmeftos

Η Τουρκία παρατείνει την παράνομη Navtex-Το Oruc Reis παραμένει ως τις 27 Αυγούστου

adesmeftos

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού

adesmeftos

Αποχώρηση «βόμβα» από το «Καφέ της Χαράς»

adesmeftos

Σε ισχύ η σύμβαση της Κομισιόν με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

adesmeftos

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας

adesmeftos

Πρόεδρος της Αρμενίας: Αποσταθεροποιητική η συμπεριφορά της Τουρκίας

adesmeftos

Σύψας σε ΣΚΑΪ: Την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι

adesmeftos

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σημείωσε η Γαλλία το τελευταίο 24ωρο

adesmeftos
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!