9.2 C
Εύβοια
26/11/2020
Evia Plan
ΕΥΒΟΙΑ

Η Ένσταση του Γεώργιου Θεοδώρου για το ΕΚΑΒ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου- Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν

Άμεσα και έντονα αντέδρασε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  “ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” κ. Γεώργιος Θεοδώρου, στην ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Ζέρβα Γεώργιου στην συνεδρίαση της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Ο κ. Θεοδώρου Γεώργιος φανερά ενοχλημένος, βλέποντας το θέμα από άλλη οπτική γωνία, σημειώνει στο διαδίκτυο : “ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ:Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συναντήθηκε (μαζί με τον αντιδήμαρχο Κύμης) με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ όλης της Ελλάδας.”Συζητήσαμε τα προβλήματα και ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις για να ενισχυθεί το Κ.Υ Αλιβερίου, ότι θα υπάρχει βάσει ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης και ότι μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις θα κάνει αποσπάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όταν το Ν/Σ-Κ.Υ Κύμης έχει και δεύτερο όχημα στη βάρδια αυτό θα σταθμεύει στην Πλατάνα”.Γιατί κ. Πρόεδρε; Γιατί κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος; Γιατί κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης (Μείζονος και Ελάσσονος); Γιατί όχι στο Αυλωνάρι που είναι το Κέντρο του Δήμου και έχει παραμεληθεί τελείως; Γιατί κανένας(!) δεν αντέδρασε; Να σταθμεύει λοιπόν ένα ασθενοφόρο στο Αυλωνάρι.”

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Θεοδώρου Γεώργιο, του θέσαμε  ερωτήματα  θέλοντας να ακούσουμε πιο αναλυτικά και ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις του. 

Σ. Λεβέντη: κ. Θεοδώρου, τι ακριβώς σας έδωσε το έναυσμα γι αυτή την ένσταση που εκφράζεται στο διαδίκτυο; 

Γ.Θεοδώρου: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συναντήθηκε (μαζί με τον αντιδήμαρχο Κύμης) με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ όλης της Ελλάδας. Κι ανέφερε:

“Συζητήσαμε τα προβλήματα επάνδρωσης και λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο Δήμο μας και ο Πρόεδρος, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις για να ενισχυθεί το Κ.Υ Αλιβερίου, ότι θα υπάρχει βάσει ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης και ότι μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις θα κάνει αποσπάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όταν το Ν/Σ-Κ.Υ Κύμης έχει και δεύτερο όχημα στη βάρδια αυτό θα σταθμεύει στην Πλατάνα”.

Σ. Λεβέντη: Ποια ακριβώς είναι η ένστασή σας;

Γ.Θεοδώρου:Καταρχάς ευελπιστούμε τα πολλά «Θα» που ακούστηκαν σύντομα να γίνουν πράξεις. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την πλήρη επάνδρωση του ΕΚΑΒ του Κ.Υ. Αλιβερίου και του Ν/Σ Κύμης. Είναι οι δύο Υγειονομικές Μονάδες του Δήμου μας. Όμως όταν υπάρξει η δυνατότητα για δεύτερο ασθενοφόρο στη βάρδια, δεν είναι σωστό αλλά ούτε και αποτελεσματικό να σταθμεύει στην Πλατάνα που είναι πολύ κοντά στην Κύμη.

Σ. Λεβέντη: Πείτε μας για την δική σας πρόταση που παραθέτετε

Γ.Θεοδώρου:Σε αυτήν την περίπτωση το ασθενοφόρο να εδρεύει στο Αυλωνάρι. Είναι η  έδρα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, είναι σημείο που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου, σε πολύ μικρή ακτίνα βρίσκονται πολλές Τοπικές Κοινότητες και από άλλες Δημοτικές Ενότητες και θα μπορεί σε πολύ λιγότερο χρόνο να φτάνει εκεί που από άλλα σημεία θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος με ότι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε θα πρέπει  να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη όπου αυτό είναι δυνατόν και όχι συγκεντρωτισμός δράσεων, υπηρεσιών, κ.λ.π. Η Δημοτική Ενότητα Αυλώνος είναι παραμελημένη.

Σ. Λεβέντη: Σχολιάζεται επίσης ότι δεν υπήρξε κάποια άλλη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γ.Θεοδώρου: Ναι, γιατί αυτό είναι το παράδοξο. Ούτε ένας από τους τέσσερις Τοπικούς Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά ούτε και από κανέναν άλλο Δημοτικό Σύμβουλο της Συμπολίτευσης ή της Αντιπολίτευσης (Μείζονος και Ελάσσονος). Ίσως το θεώρησαν ασήμαντο γεγονός!

Πηγή: expressevia.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαθίσταται η βλάβη στο δίκτυο της υδροδότησης

adesmeftos

Προμήθεια μηχανήματος τεμαχισμού κλαδιών από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

adesmeftos

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τους πληγέντες στην Εύβοια

adesmeftos

Άφοβα πίνουν το νερό στην κοινότητα Οξυλίθου

adesmeftos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Χαλκίδας

adesmeftos

Στάχτη έγινε ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή

adesmeftos

Πρωτοβουλία του Δήμου Καρύστου για τη δημιουργία χώρου στέγασης του ΕΚΑΒ

adesmeftos

Επαναλειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς του Βασιλικού

adesmeftos

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Λιμενάρχη Χαλκίδας στη Δήμαρχο Χαλκιδέων

adesmeftos

Νέος Λιμενάρχης Χαλκίδας ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Φλουρής

adesmeftos

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Βέλος Αλιβερίου

adesmeftos

H Σοφία Κόλλια Βότση εξελέγη και πάλι πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

adesmeftos

Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος ενόψει της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων

adesmeftos

Αλ. Θεοδώρου: Θέμα άρσης απαγόρευσης μέτρων θήρας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

adesmeftos

Αδιάκοπα ο ΟΛΝΕ καθαρίζει τις παραλίες από τα φερτά υλικά που προκάλεσε η Θεομηνία

adesmeftos
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!